برگشت به دانشگاه علم و صنعت ایران
:: ::
صفحه اصلی::
معرفی اداره بهداشت و درمان::
معرفی رییس اداره::
بهداشت محیط::
اخبار و اطلاعیه ها::
آیین نامه ها و مصوبات::
معرفی کارکنان::
معرفی پزشکان::
آلبوم تصاویر::
::
پیوندهای مفید
..

..
:: زلزله و ایمنی در برابر آن ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۰/۸ |
زلزله و ایمنی در برابر آن
زمین لرزه یکی از حوادث طبیعی است که با توجه به تکرار پذیری بالا و شدتی که می تواند داشته باشد قابلیت آسیب رسانی و تخریب فراوانی برای جامعه بشری خواهد داشت. از آنجاییکه این پدیده طبیعی، قابل پیش بینی نیست  و نمی توان زمان دقیق وقوع آن را از قبل مشخص نمود لذا با آگاهی نسبت به این پدیده در مرحله اول از بروز آسیبهای احتمالی پیشگیری نموده و در مرحله دوم سبب کاهش خسارات و تلفات احتمالی آن گردد.

نکات ایمنی قبل از وقوع زلزله
  • مکانی را در محل زندگی خود انتخاب کنید تا در هنگام وقوع زلزله در آنجا پناه بگیرید.
  • کمک های اولیه و نحوه امداد رسانی را فرا بگیرید.
  • از محکم بودن  بنای  محل زندگی خود اطمینان حاصل کنید، استفاده از مصالح مرغوب در ساخت ساختمان و زیر سازی آن از نکات مهم در استحکام  ساختمان است .
  • محلی که در آنجا می­خوابید نباید زیر لوستر، وسایل آویزان از سقف،کنار پنجره، لبه پرتگاه، آینه، کمد و سایر وسایل شکننده باشد.
  • خروجی های ساختمان خود را شناسایی کنید و از محل کپسول های اطفاء حریق و جعبه کمک های اولیه آگاه باشید.
  • وسایل برقی سنگین مانند یخچال, فریزر, ماشین لباسشویی و در هنگام وقوع زلزله تکان خورده و احتمال سقوط آنها وجود دارد, بنابراین آنها را باید در جای خود به دیوار محکم نمائید.
  • تجهیزات بیرون ساختمان مانند کولرهایی که کنار پنجره نصب شده اند را محکم سر جایشان ببندید یا به جای دیگری منتقل نمائید.
  • شماره تلفن سازمانهای امدادی آتش نشانی 125،هلال احمر112،اورژانس115،امداد گاز194 را به خاطر بسپارید.
  • خانه و اموال خود را در برابر زلزله بیمه کنید .
  • کیف ایمنی تهیه کنید (موادغذایی به صورت کنسرو، بطری آب، چراغ قوه با باطریهای یدک، وسایل بهداشت فردی، رادیو، سوت( برای مشخص کردن محلتان به نیروهای امدادی)، لباسهای اضافی(پتو یا کیسه خواب)، ماسک گردو و غبار ، داروها، دفترچه بیمه و کپی کارتهای شناسایی ( گواهینامه رانندگی، کارت شناسایی شغلی و غیره)).
  • از مهندسین طراح ساختمان برای بررسی و مقاوم سازی ساختمان خود کمک بگیرید.
رعایت نکات ایمنی هنگام وقوع زلزله
  • هنگام وقوع زلزله می بایست اعتماد به نفس داشته و آرامش خود را حفظ کنید .
  • زمانی که زلزله رخ داد برای خروج و گریز از منزل از آسانسور و پله ها استفاده نکنید.
  • اگر هنگام وقوع زلزله در راه پله هستید به سمت بالا یا پایین نروید، بنشینید و سر و گردن خود را توسط دستهایتان بپوشانید .
  • اگر در رختخواب هستید تغییر مکان ندهید و از سر خود با قرار دادن بالشت روی آن حفاظت کنید .
  • اگر در نزدیکی خود میز یا وسیله محکمی مانند تخت داشتید به زیر آن بروید و تا اتمام زلزله آنجا بمانید.
  • اگر به مکان امنی دسترسی ندارید و در جایی مانند راهرو هستید به کنار دیواری بروید و به حالت نشسته  سر را به طرف زانوها خم کرده و ضمن اینکه با کف دستهایتان پشت سر خود را گرفته اید با بازوانتان سر خود را محافظت کنید.
  • اگر در مکان های عمومی مانند سینما، فروشگاه ها و یا نمایشگاه هستید از هجوم به سمت درب های خروجی خودداری کنید و در عوض به گوشه بنای آن ساختمان رفته و از وسایل بزرگ و سنگین مانند قفسه ها فاصله بگیرید.
  • اگر در مطب دکتر و یا آزمایشگاهها هستید از مواد شیمیایی به سرعت دور شوید.
  • اگر در اتومبیل هستید ، سرعت خود را کاهش داده و در یک مکان امن متوقف شوید و در خودرو بمانید .
  • فقط در هنگام ضرورت از تلفن استفاده کنید.
  • اگر بیرون از منزل و یا ساختمان ها هستید از تیر های چراغ برق، درختان و هر وسیله ای که احتمال سقوط دارد فاصله بگیرید و به یک مکان آزاد با کمترین میزان ساختمان بروید.
تا زمانیکه لرزش ها متوقف شود درجای خود ثابت بمانید و سعی کنید راه نروید و ندوید.

نکاتی پس از وقوع زلزله که باید آنها را رعایت کنید
  • بعد از وقوع زلزله خانه را ترک کنید زیرا ممکن است یک پس لرزه رخ دهد و آوار بر روی سرتان بریزد.
  • تا جایی که میتوانید از حرکت بر روی آوار خودداری نمائید زیرا ممکن است افرادی زیر آوار جا مانده باشند و این حرکات باعث ریزش آوار بر سر آنها شود.
  • اگر زیر آوار قرار گرفتید و دچار خونریزی شدید محل زخم را فشار دهید و در صورت امکان بالا نگه دارید.
  • اگر امکان خروج برای شما وجود ندارد با سوت و یا ضربه زدن به تکه های بزرگ آوار دیگران را از وجود خود مطلع کنید.
  • اگر راهی برای خروج وجود دارد سعی کنید خود را از زیر آوار نجات دهید.
  • افرادی که به شدت زخمی شدند را تکان ندهید زیرا ممکن است در معرض جراحات بیشتری قرار گیرند.
  • اگر کسی را یافتید که نفس نمی­کشد به او تنفس مصنوعی بدهید.
  • اگر به کنتورهای آب, برق و گاز دسترسی دارید آنها را سریعا قطع نمائید.
اخبار دقیق و موثق را از طریق رادیو و رسانه های رسمی کشور پیگیری نمایید.
امید بر آن است، با رعایت نکات ایمنی مقابله با زلزله به کمتر شدن تلفات و خسارت های آن کمک کنید.

دفعات مشاهده: 49 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 3815